Modelismul ca artă
Redirecţionează acum 2%

Prezentare

ASOCIAȚIA MODELISM TOMIS a fost înființată în anul 2018, ca organizație non-guvernamentală și non-profit, pornind de la un nucleu de patru practicanți ai modelismului, urmare firească și asteptată a unei pasiuni ce s-a materializat de-a lungul timpului prin realizarea de machete si participarea cu acestea la diferite concursuri si expozitii de modelism dar și prin organizarea evenimentelor cu acest profil in Constanta.

SCOPUL comun al fondatorilor "Asociației Modelism Tomis" este acela de a asigura membrilor un cadru organizat de practicare a acestei activități cu valențe tehnico-aplicative ce cuprinde o multitudine de domenii în care se pot exprima și perfecționa din punct de vedere al îndemînării, imaginatiei și esteticului.

ASOCIAȚIA MODELISM TOMIS își propune atragerea de noi membri în comunitatea de practicanți ai modelismului, indiferent de vîrstă, sex și profesie, prin organizarea de expoziții și concursuri care încurajeaza interesul și pasiunea pentru realizarea de modele miniaturale și expunerea acestora publicului.

Activitatea principală de promovare este organizarea anuala a Expoziției-Concurs “CUPA TOMIS” în cadrul căreia participanții din țară și străinatate își pot prezenta lucrările personale în cadrul categoriilor de concurs sau expoziție dar și să participe la diferite activități organizate pe durata evenimentului pentru prezentare și inițiere în diferite tehnici de modelism, workshop-uri și promovarea de produse specifice prin colaborarea cu diferite firme și organizații de profil.

Invitarea și participarea într-un cadru organizat a copiilor și tinerilor la manifestările organizate de catre ASOCIAȚIA MODELISM TOMIS este un obiectiv important pentru promovarea modelismului și dezvoltarea spiritului practic, al orizontului tehnic si de cultură generală în rîndurile acestora.

Organizator

Asociția Modelism Tomis
Cupa Tomis - Ediţie specială - Centenarul Marii Uniri

Înscrierea modelelor se poate face pe site-ul concursului până în data de 10 august 2018, sau direct în data de 11 august 2018 în intervalul 9.00-10.00. Fiecare concurent poate sa înscrie un număr de 5 modele la o categorie în cadrul concursului "Cupa Tomis", şi un număr de maxim 5 modele pentru expoziţie. Taxa de înscriere este de 20lei/ participant (înscriere on-line până pe data de 10 august 2018 inclusiv) si 40lei/ participant pentru cei care inscriu modelele in ziua concursului. Copiii si adolescentii sub 18 ani nu platesc taxa de inscriere. Returnarea modelelor se face numai în intervalul de timp stabilit şi în prezenţa organizatorilor. Derogari de la aceasta prevedere se admit doar în cazuri excepționale şi numai cu acordul organizatorilor. Machetele retrase mai repede de ora stabilită sunt eliminate din concurs şi nu sunt jurizate (Citeste aici regulamentul concursului).

Informează-te aici despre programul "Cupei Tomis" - ediția 2018.

Înscrierea, primirea modelelor şi amenajarea expoziţiei se va face în perioada 30.11 - 1.12.2018 ora 9:30. Se pot înscrie un număr nelimitat de modele indiferent de categorie la adresa de email tibihome@gmail.com, persona de contact Tudor Tiberiu.

În email se vor specifica:

 • Numele participantului
 • Denumirea modelului
 • Scara de exectutie
 • Categoria de expozitie

Categoriile de participare sunt:

 • Aviaţie şi elicoptere - la orice scară
 • Blindate şi vehicule militare - la orice scară
 • Vehicule de stradă - la orice scară
 • Vehicule spaţiale - la orice scară
 • Marină - la orice scară
 • Figurine - la orice scară
 • Feroviar - la orice scară
 • Colecţii - la orice scară

Deschiderea oficială a expoziţiei Cupa Tomis - Ediţie specială dedicată Centenarului Marii Uniri va avea loc in data de 1.12.2018, ora 10 .
Închiderea expoziţiei va fi în data de 2.12.2018 ora 16.